Etiketter

fredag 30 november 2012

Reflektion Tutankhamun/Tutankhaton


Jag tyckte det var intressant att man hade valt en tanig schakal vid namn Anubis för att vakta de balsamerade pharaonernas organ istället för en stor gud som väktare. Jag tyckte hela utsällningen var intressant för det var häftigt hur det forna Egypten hade en sådan bra ekonomi och så effektivt arbete. Jag gillade även att deras gudar hade så coola namn. Det var häftigt att de hade så mycket guld och att de hade råd att använda så mycket guld. Det var nice med ljud medan man gick och kollade på utställningen. Det var bra att de hade videor för då blev det lättare att komma ihåg vad som hände när man hittade de gömda gravarna och rummen i kungarnas dal.

Det som var minus var att det var väldigt mycket fakta om varje sak så det var svårt att memorera allt. Det var också lite tråkigare eftersom det var kopior och inte de äkta sakerna av guld. Det var också tråkigt att allting var så dyrt i affären.

Jag saknade de riktiga sakerna av guld och mat. 

Jag lärde mig massor av hur viktigt det var för dem att förvara organen och kropparna av sina döda. Jag lärde mig om Anubis.

1 kommentar:

  1. Intressant reflektion du har skrivit. Jag tyckte där var mycket att kolla på, tänk vilken kunskap de hade redan på den tiden.

    SvaraRadera