Etiketter

måndag 18 november 2013

Våldtäkt

Min åsikt är att flickan i filmen inte blev våldtagen

Det var ingen våldtäkt för att från början gick hon med på att ha sex med killen och sen efter det sa hon inte emot när de andra killarna kom in i rummet. Hon sade ingenting och hon gjorde inget motstånd och utan indikationer kunde killarna omöjligt veta att hon inte ville.

Tjejen hade även druckit innan incidenten så man kan inte lita på att det hon säger var helt sant. På filmen som vi fick se var hon lite snurrig och förvirrad när hon gick med på att ha sex med den ena killen så det var tydligt att hon var full och därför kan man inte lite på att allting hon säger var helt sant.

Vissa säger att hon gjorde ingenting motstånd för hon vågade inte. Jag tycker inte detta påstående är trovärdigt eftersom hon inte visade rädsla i sitt ansiktsuttryck och om hon verkligen inte ville hade hon sagt till killarna. Enligt lag är en våldtäkt när den ena parten av samlaget är i hjälplöst tillstånd eller inte vill, men eftersom hon inte försökte ta sig loss kan man inte veta om hon var i hjälplöst tillstånd och hon aldrig sa att hon inte ville kan man inte säga att det är en våldtäkt.  

Andra säger att hon var full och därför utnyttjade killarna henne medan hon var full genom att få henne att göra något medan hon inte ville på riktigt men gjorde det bara för att hon var full. Jag tror att om hon inte ville på riktigt hade hon inte velat när hon var full heller för man har fortfarande i grunden samma tankar även om man är full. Killarna antog antagligen att hon ville eftersom hon hade gått med på att ha sex med den ena killen och sen sa hon aldrig nej.  


Min slutsats av detta är då att hon inte blev våldtagen eftersom kriterierna för att det ska anses som en våldtäkt enligt lag uppfylldes inte. Då kriterierna är att hon ska vara i hjälplöst tillstånd eller att våld ska användas för att tvinga den ena till sex. Våld kan vara att man bara håller någon nere men eftersom hon inte försökte ta sig upp vet vi inte om han faktiskt höll nere henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar