Etiketter

onsdag 4 juni 2014

Tal

Vi minns alla hur det var att börja skolan. Nervositeten av att träffa nya människor, oroligheten för att dem inte kommer gilla dig eller att du kommer skämma ut dig genom att ramla eller spilla mat. Alla har varit där någon gång. Men något annat som vi alla hade gemensamt var att vi trodde att skolan skulle vara rolig, oh så fel vi hade.

Nu har vi alla snart gått igenom hela grundskolan och det hade inte kunnat kännas bättre. Trots att det har varit tråkigt ibland och allting inte alltid har gått som vi vill har vi gjort det, 10 år efter att det började är vi klara.

Genom vår skolgång har vi alla upplevt olika saker.
Men vi har alla haft dåliga dagar, men som tur är varar dem inte för alltid.
Vi har alla fått utbrott någon gång, även om det är för något så litet som att man åkte ut i king out eller något större som att vikarien envisas om att diskutera ifall man får ha på sig mössor inomhus.
Vi har alla gjort dumma saker, förhoppningsvis inget allvarligt.
Vi har alla haft egna dispyter men det har inte hindrat oss från att fortsätta vara en klass.
Vi har alla haft bra dagar och det är dagarna att komma ihåg.

Det finns några saker jag aldrig kommer glömma: Edes konstanta snackande på lektionerna som har gjort att vi fått sluta tidigare flera gånger. Alle som kom sent till varenda lektion för att sedan somna. Lägret i 9:an då vi paddlade, badade i det härliga vattnet och bara satt och snacka uppe hos killarna. Sen har vi OV 2012, första gången vi var med i OV. Vi hade inte det bästa laget, vi mötte några tuffa lag. Men vi tog oss ändå till slutspel. Där vi åkte ut mot ett handbollslag. Men att göra det med klassen var ändå något speciellt även om vi inte vann.

Det finns också vissa lärare som förtjänar att nämnas: Läraren som alltid var sen till sina lektioner för att cykeln hade gått sönder och vars läxdagar kunde ändras om eleverna samarbetade lite. Läraren vars bakdel har blivit sedd av alla elever på nedre och Gert för Gert är cool.

Jag ville också ta och avsluta starkt och tyckte att ett citat passade bra.

”Var inte ledsen för att det är över, var glad för att det har hänt” -Okänd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar