Etiketter

måndag 12 september 2011

Sammankopplare av Sovay

Sammankopplare
Jag ska berätta om när Sovay är på ett rum i ett värdshus och dom andra som bor där försöker komma på vem främlingen är. Sovay kommer till ett värdshus för att vila men då hittar drängen hennes ginstkvist när han tar hand om hennes häst. Drängen berättar för alla på värdshuset att han har hitta en ginstkvist på Sovays häst. Alla på värdshuset enas om att låta Sovay vara för dom trodde att Sovay skulle skjuta dom. Men när Sovay kollar i sin bytesväska ser hon att hon har fått med sig alldeles för mycket pengar och hon vet att hon måste göra sig av med pengarna för annars kommer folk undra hur hon har fått ihop så mycket pengar.. Sovay var väldigt trött så hon somnade på golvet i rummet.
Denna scen påminner mig om en scen i boken Spejarens lärling serien när Halt sitter i ett hörn i ett värdshus och alla pratar om honom för han är full och han pratar om att störta kungen. Man läser att Halt är i ett värdshus där han har druckit väldigt mycket. Ingen vill säga till honom att gå för han har sin pilbåge bredvid sig och sina pilar så dom kallar på en vaktstyrka för att gripa honom.
Likheterna är att alla andra pratar om huvudpersonen och båda har gjort ett brott och båda är på ett värdshus ensamma. Båda två har vapen så ingen vill gripa dom. Båda lever i en tid som var för länge sen.
Skillnaderna är att Halt en är kille och Sovay är en tjej och Halt blir gripen det blir inte Sovay, det är olika årtal. Halt har en pilbåge och Sovay har pistoler.

1 kommentar:

  1. Du har hittat en tydlig koppling - jättebra. Tänk på att vara lite utförlig i analysen i de sista styckena, som du är när du beskriver scenen från boken. Tänk på att skriva ihop sammansatta ord, tex "ginstkvist".

    SvaraRadera