Etiketter

fredag 24 maj 2013

Protein och fetter

Fetter

18. För att det håller oss varmt och det skyddar mot stötar och slag.
19. Det finns för att nya växter ska kunna gro.
20.
21. omättade och fleromättade brukar vara flytande. Ju hårdare ett fett är desto mer mättade fettsyror brukar det ha.
22. För att fetter är energirikt och fett behövs när kroppen ska skapa nya celler och vi får bara vissa vitaminer genom fett.
23. Fett i nötkött, Mjölkfetter och kokosfetter.
24.  Rapsolja, solrosolja och oliverolja.
25. Kokosfett, palmolja eller smör.
26. Transfetter.
27. För att mättat fett innehåller mer kolesterol som t.ex kan ge åderförkalkning.
28. Härdat fett skapas genom att man tillsätter väte till omättat fett. Det som händer är att dubbelbindningar försvinner och de omättade fettsyrorna blir mättade.
29. Man kan tillsätta kokosfett, palmolja eller smör.

30. Muskler, hud, hår och naglar är uppbyggda av protein.
31. Hemoglobin.
32. Aminosyror.
33. Svavel, fosfor och kväve.
34. Animaliska livsmedel, ägg, mjölk, fisk.
35. För det innehåller mycket protein.
36. För att protein stelnar av värme för att aminosyrorna i kedjorna fastnar i varandra och protein koagulerar.
37. För det finns aminosyror som kroppen inte kan tillverka så om man äter olika proteiner får man i sig dem.
38. De måste planera noga så att de får i sig alla aminosyror de behöver.

39. För att aminosyror när de blir varmare koagulerar och det är betyder att de stelnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar