Etiketter

torsdag 19 september 2013

Idrotts frågor

1. Det vi har arbetat med är att röra oss i olika fysiska sammanhang, planera, genomföra, värdera, vi har tränat på hur man ska klara sig utomhus och hur man anpassar sig, vi har lärt oss om hur man förebygger risker och hur man hanterar nödsituationer på land och i vatten.

Rörelse i olika fysiska sammanhang har vi tränat på när vi har gjort olika övningar och lekar på idrotten både inomhus och utomhus. Genom att göra olika övningar är det större chans att alla hittar något som dem gillar.

Planera, genomföra och värdera gjorde höll vi på med under konditionsområdet när vi skrev en dagbok om vårt tränande och vi satte mål och till sist utvärderade vi hela arbetet.

Vi har varit och orienterar i Skrylle och då var man tvungen att ha kläder efter väder och vi behövde läsa kartor vilket är bra att kunna ute i skogen. Vi har även sett några filmer om hur man klarar sig utomhus.

Information om skaderisker och nödsituationer har vi gått igenom på olika idrottslektioner, t.ex man kan stretcha och värma upp för att förebygga risker för skador. Vi har även pratat om hur man ska bete sig ute på vatten i t.ex en kanot så att det är mindre risk för att man ska ramla i eller något ska hända.

2. Vi har inte pratat om dopning. Vi har inte pratat om hur en individs val av fysiska aktiviteter påverkas av kön och andra faktorer. Badvett och säkerhet vid vatten vintertid. Hantering av nödsituationer i och vid vatten med alternativa hjälpredskap och principen för förlängda armen.

3. Jag behöver förbättra mina planeringar, värderingar och reflektioner. Jag behöver även förbättra min motoriska förmåga i dans och rytm.

Jag skulle vilja planera en lektion med spel och lekar, bollsporter eller styrketräning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar