Etiketter

tisdag 24 september 2013

Prinskorv

Prinskorv

COOP Forum

Sp charks 480g prinskorv

480g

101kr/kg

De tre förpackningarna är gjorda av mjukplast. Mjukplast kan återvinnas genom att förbränna det och använda som energi, eller så kan man tillsätta råvaror som råolja och göra plasten till ny plast.

71 % Gris och nötkött, vatten, fett från gris, potatismjöl, koksalt, socker, potatisfibrer, lök, kryddor. Antioxidationsmedel E 300. Konserveringsmedel E 250. Energivärde per 100g: 1045Kj (250 Kcal). Fetthalt 22 %. Naturligt rökt med bok spån.

E 250, natriumnitrit är ett konserveringsmedel som hämmar tillväxten av bakterien Clostridium botulinum. E 250 används i blandning med koksalt och det kallas nitritsalt. Vid djurförsök har natriumnitrit gett djuren cancer. E 300, askorbinsyra är ett antioxidationsmedel men kan även användas som surhetreglerandemedel och mjölbehandlingsmedel. Används för att stabilisera den röda färgen i köttprodukter.

Ingen av de tre produkterna är nyckelhålsmärkta för nyckelhålet är bara på produkter som har mindre eller nyttigare fett, mindre socker och salt, mer kostfibrer och fullkorn.

Alla tre produkter har svenskt kött märkningen och den betyder att djuren är födda, uppfödda, slaktade, styckade och förpackade i Sverige.

Denna varan är gjord i Sverige, det ska förvaras mellan 0° - +8° C och är förpackad av SP Chark.

Förpackningsdag tredje september 2013 och bäst före datum första oktober 2013.

Lundacharks prinskorvar

402g

110kr/kg

De tre förpackningarna är gjorda av mjukplast. Mjukplast kan återvinnas genom att förbränna det och använda som energi, eller så kan man tillsätta råvaror som råolja och göra plasten till ny plast.

Näringsvärde per 100g: Energivärde: 1088Kj/260Kcal, protein 9, kolhydrat 6, fett 22, köttmängd 80 %. Ingredienser: Griskött, nötkött, vatten, fett, fläsk, potatismjöl, kryddor, druvsocker, koksalt, lök, antioxidationsmedel E 301, E 262, Konserveringsmedel E 250.

E 250, natriumnitrit är ett konserveringsmedel som hämmar tillväxten av bakterien Clostridium botulinum. E 250 används i blandning med koksalt och det kallas nitritsalt. Vid djurförsök har natriumnitrit gett djuren cancer.

E 301, natriumaskorbat används som antioxidationsmedel men kan även användas som surhetsreglerande medel. Det används för att stabilisera den röda färgen i köttprodukter.

E 262, natriumacetat, natriumväteacetat används som konserveringsmedel och det hämmar tillväxten av många bakterier. Det används i t.ex bröd och potatissallad.

Denna varan är gjord i Sverige, det ska förvaras mellan 0° - +8° C och är förpackat av Lundachark.

Förpacknings dag 11 september 2013 och bäst före datum 9 oktober 2013.

Sp Charks 240g prinskorv

240g

103,96kr/kg

De tre förpackningarna är gjorda av mjukplast. Mjukplast kan återvinnas genom att förbränna det och använda som energi, eller så kan man tillsätta råvaror som råolja och göra plasten till ny plast.

Gris och nötkött 71 %, vatten, fett från gris, potatismjöl, koksalt, socker, potatisfibrer, lök, kryddor. Antioxidationsmedel E 300. Konserveringsmedel E 250. Energi värde per 100g: 1045kj(250 Kcal). Fetthalt 22 %. Naturligt rökt med Bok spån.

E 250, natriumnitrit är ett konserveringsmedel som hämmar tillväxten av bakterien Clostridium botulinum. E 250 används i blandning med koksalt och det kallas nitritsalt. Vid djurförsök har natriumnitrit gett djuren cancer. E 300, askorbinsyra är ett antioxidationsmedel men kan även användas som surhetreglerandemedel och mjölbehandlingsmedel.

Denna varan är gjord i Sverige, det ska förvaras mellan 0° - +8° C och är förpackad av SP Chark.

Förpacknings dag tredje september 2013 och bäst före datum första oktober 2013.



Jag väljer SP Charks 480grams korv för den är billigare än 240grams korven och SP Charks korv ger mig mer information så jag vet mer om vad jag får i mig. Den är märkt med svenskt kött märkningen vilket visar att produkten är gjord av rent svenskt kött så den behöver inte färdas över havet eller lika långt med bil. Den har inte lika mycket kött i sig som Lundacharks korv har vilket visar att den har mer tillsatta produkter i sig men den har också inget fläsk vilket gör att det är mindre fett i den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar